tirsdag 1. desember 2015

Pestosnurrer

Ungene elsker disse pestosnurrene (både å bake dem og spise dem), 
og de egner seg finfint i matpakken og som turmat. 
Osten kan også byttes ut med smuldret feta eller cottage cheese, begge deler blir veldig saftig og godt. 


50 g gjær
5 dl lunkent vann
3 ss olivenolje
1/3 ts grønt urtesalt (O&Co) eller vanlig havsalt 
12-13 dl hvetemel
1 glass pesto genovese, eller lag din egen
spekeskinke eller røkt skinke, finskåret
revet gouda eller annen ost

Løs gjæren opp i vannet. Tilsett olje, urtesalt og hvetemel og elt godt i kjøkkenmaskin. 
La heve i 45 minutter. 
Kjevle ut to avlange leiver, smør på pestoen og ha på skinke og  revet ost. 
Rull sammen (fra langsiden), og skjær i biter på  ca 3 cm. Legg i muffinsformer (her er det lurt å sette formene i muffinsbrett) eller samle dem i en ildfast form som på bildet. 
Etterhev i minst 30 minutter.
Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 8-10 minutter. 
Lager du dem samlet i ildfast form må du plusse på steketiden, mine sto inne i underkant av 20 minutter. Sjekk med en bakenål eller lignende.
La avkjøle.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar