fredag 19. februar 2016

Mango- og jordbærsalsa

Denne er like god å bare spise rett fra skåla, som den er til feks taco, kylling, grillmat,
fisk (nydelig til laks!) eller spekemat. Her i huset er den også fast inventar til rekebordet. :)
En skikkelig deilig vitaminbombe,
og definitivt en slager til de fleste anledninger.
En stor favoritt!


1 mango
Omtrent lik mengde jordbær
1 avokado
1/4 rødløk
1-2 vårløk (kan utelates)
Noen blader finhakket basilikum
saften av 1/2 lime
en klype tørkede chiliflak
En liten klype urtesalt/maldonsalt
Chiliolje (O&Co)
Akasiehonning

Kutt alt i terninger, skvis over limesaft, og tilsett en klype chiliflak og litt salt.
Ha over chiliolje og honning og bland godt.
Har ingen eksakte mål, med denne jobber jeg etter "NÅ-smaker-det-godt"-prinsippet, men jeg bruker nok 4-5 ss olje og minst 1ss honning.

Nå skal det sies at jeg er glad i sterke smaker, juster etter hva din gane liker.
La gjerne stå i en time før servering.
Snadder!

Har du ikke chiliolje, funker det finfint bare med limesaft og honning. :)



2 kommentarer:

  1. Denne blir vel fantastisk sammen med tapas? Kjøttboller, skinke, ost, kylling ol... Et superpluss er jo at den SER så fantastisk ut også😁

    SvarSlett
    Svar
    1. Den er helt perfekt sammen med tapas, ja!! :D Går sammen med alt du nevner.

      Slett