mandag 26. september 2016

Omelettmuffins med havregryn

Omelettmuffins er superenkelt å lage, 
og en finfin måte å bruke opp kjøleskaprester på.
Spis dem med godt brød og salat til, ta med på tur, eller ha dem i barnas matboks, 
det er kjempepopulært her!
Disse kan du variere i det uendelige med både pølser, 
bacon, spekeskinke, grønnsaker, potetrester, tacorester, kjøttboller, m.m.
Denne oppskriften gir 10 omelettmuffins.


4 egg
0,5 dl melk evt. matfløte
100 g røkt skinke, finstrimlet
ca 1,5 dl revet ost
 ca 0,5 dl havregryn
1 ss tørket gressløk
ca 1/3 ts malt muskatnøtt (uten "topp")
ca 1/2 ts pepper
litt urtesalt til topping (kan utelates)

Pisk egg og melk i en bolle, 
og tilsett resten av ingrediensene, unntatt urtesaltet. 
Bland godt, la hvile fem minutters tid.

Sett 10 muffinsformer av papir i et muffinsbrett.
Fordel eggestanden i de 10 formene, fyll dem ca 2/3 opp. 
Strø evt. litt urtesalt over. 
Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 15-20 minutter, til de er blitt gyldne på toppen. 
 Kan fint fryses. 


Håper det smaker. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar