tirsdag 7. april 2015

Hasselbackpoteter

Knallgode poteter som passer til omtrent alt!


Disse potetene kan lages både med og uten skall, men jeg foretrekker å skrelle dem. 
Uansett er det lurt å skjære dem flate i bunnen, sånn at de står støtt i den ildfaste forma. 
Potetene skal skjæres i tynne skiver, men ikke helt gjennom. Jeg legger en flat tresleiv bak poteten på skjærefjøla, sånn at kniven stopper i sleiva og poteten henger sammen i bunnen. 

Jeg beregner ca 1 ts smør pr potet. Godt smør, gjerne Kviteseidsmør/Rørossmør.
I smøret blander jeg 

pepper 
litt salt
finhakket hvitløk
 finhakket timian
 revet parmesan

(her er det bare å slå seg løs og finne en kombinasjon av urter og krydder som du synes er superb)

Dette smører jeg over potetene (og prøver å få litt ned i mellom skivene) , som jeg setter inn i ovnen på 220 grader i ca 30 minutter. 

Når 30 minutter er gått, tar jeg potetene ut og strør godt med finrevet parmesan over. 
Inn i ovnen igjen, og stek videre i ca 10-15 minutter. Steketiden vil variere litt etter hvilken størrelse potetene har. Selv bruker jeg helst mandelpoteter til dette. 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar