mandag 20. april 2015

Appelsinkylling med søtpotetmos

Her kan du bruke både kyllinglår og -bryst. Velg et merke av god kvalitet og med skinn, da det gir ekstra smak.
Denne retten metter 4 sultne munner, og forberedelsene tar bare noen få øyeblikk. En sunn og god hverdagsmiddag. 


4 kyllinglår eller-bryst
4 hele hvitløk, skjær toppen av (se bildet)
1 rødløk i båter
1,5 dl kyllingkraft (evt 1/2 Maggi FondCup kyllingbuljong)
1,5 dl ferskpresset appelsinsaft
4 ss lønnesirup
1 appelsin delt i båter
salt og pepper

Legg kyllingen med skinnsiden opp i en ildfast form. Ha oppi hvitløk og rødløk. 
Hell oppi kyllingkraft og appelsinsaften, og ringle over lønnesirupen. Krydre med salt og pepper. 
Stekes midt i ovnen på 190 grader i ca 30-35 minutter. 

Søtpotetmos med pastinakk:

2-3 medium store søtpoteter 
3-4 pastinakker
2-3 ss smør
2 ss akasiehonning
(1/2 dl fløte om ønskelig)
salt og pepper

Skrell søtpotetene og pastinakken og del i terninger.  Ha over i en gryte med vann og kok til de er møre, ca 15 minutter.
Hell av vannet, tilsett smør og honning (og evt fløte) og mos med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Denne retten er også veldig god med ris eller vanlig potetmos, ovnsstekte poteter eller rett og slett godt brød (prøv å smøre de ovnsbakte hvitløksfeddene over, det er nydelig!)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar