tirsdag 1. mars 2016

Avokadosandwich med posjert egg

Av en eller annen grunn synes jeg det er utrolig artig å posjere egg.
Det er ikke vanskelig i det hele tatt, 
men det er like spennende hver gang å se resultatet. 
Også er det så innmari godt til avokado og ovnsbakte tomater...

Tomater er proppfulle av lykopen, en av naturens kraftigste antioksidanter.
Innholdet av lykopen øker faktisk ved oppvarming, og tilsetter du i tillegg olivenolje (og da snakker jeg alltid om extra virgin), økes også opptaket av lykopen i kroppen vår. 


Altså er dette sunt snop! 



Til å gjøre én person lykkelig og mett, trenger du:

1 skive godt brød, ristet
1 fedd hvitløk, delt i to
olivenolje
1/2 avokado
1 plommetomat
1 stilk vårløk
maldonsalt

Til posjeringen: 

ca 1 l vann
3 ss hvitvinseddik
litt salt

Sett ovnen på 170 grader. 
Skjær tomaten i båter, sett på et lite ildfast fat og risle over en god olivenolje og en liten klype salt. 
Smør vårløken med olivenolje, og legg den hel sammen med tomatene
Bakes på midterste rille i 50-60 minutter.
(Og ja...vårløken skal bli litt sånn småbrent. 
Den får en utrolig god og sødmefull smak av det, synes jeg.)

Knekk egget forsiktig oppi en kopp. 
Kok opp en kasserolle med vann, eddik og salt. 
Slå av varmen, og bruk en skje til å røre opp en virvel midt i kasserollen. 
Hell egget forsiktig oppi denne virvelen. Hviten skal samle seg rundt plommen. 
Jeg lar egget ligge i ca 3 minutter, 
da er plommen flytende, og hviten fast og fin. 
Løft egget forsiktig opp, og la det renne av seg på et fat. 

Riste en skive godt brød. 
Gni snittflaten av hvitløken mot den varme skiven, og ha litt olivenolje over. Dette setter en veldig god smak på brødet. 
Skjær avokadoen i skiver, og legg på brødet. 
Fordel de ovnsbakte tomatbåtene og vårløken oppå, og topp det hele med det posjerte egget. 

Avslutt gjerne med litt god olivenolje og et dryss maldonsalt.
Nyyyyt, 
dette er sååå godt!
Avokadosandwich med posjert egg, enkelt og heeelt nydelig!








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar