lørdag 12. mars 2016

Røkt hvalcarpaccio med solbærkrem og solbær-/ og basilikumvinaigrette

Åååå, du herlige tid, dette er bare så nydelig!
Om du ikke har smakt røkt hval ennå, har du en faaantastisk smaksopplevelse i vente. 
Dette er kraftkost - og kraftig godt! 
En annerledes og populær rett på koldtbordet/tapasbordet, også perfekt som forrett. 



Som en forrett til 4 personer trenger du 

350-400 g røkt hval,
skjæres i så tynne skiver som du klarer.
en håndfull pinjekjerner
en håndfull basilikumblader
1/4 rødløk, finhakket
høvlede skiver av parmesan


Solbær- og basilikumvinaigrette:

3 ts solbærmarmelade (jeg brukte en fra "Den glade ku")
3-4 ss basilikumolje
4 ss extra virgin olivenolje, gjerne en urtepreget
en liten klype salt
(evt. litt ekstra sukker)

Ha solbærmarmeladen i en liten skål, og pisk den sammen med oljen. Smak til med salt og evt litt sukker. 

Solbærkrem:

2 ss lettrømme
2 ss solbærmarmelade

Ha lettrømme og solbærmarmelade i en liten skål, og rør det godt sammen. La gjerne stå en halvtimes tid før servering. 

-------------

Finn fram et fat, og ha 5-6 ss av vinaigretten utover. Legg de tynne skivene av hval oppå , og ha litt ekstra vinaigrette over. 
Fordel pinjekjerner og basilikumblader over, og strø finhakket rødløk oppå. Høvle godt med parmesan over. 
Fordel ca halvparten av solbærkremen over kjøttet, og server resten ved siden av i en skål. 
Nå har du laget en fantastisk smaksbombe på et fat - håper det smaker! 














Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar