mandag 14. mars 2016

Pølsebrød med pesto

Pølsebrød, altså!
Pølsegrateng i nye klær.
En skikkelig enkel og smakfull hverdagsrett som kan varieres
etter hva du har i kjøleskapet. 
Dette brødet er med pølse, makaroni og pesto, 
 en superpopulær variant hos ungene.
Helt supert å pakke inn og ta med i tursekken er det også, 
og er det tilfeldigvis rester igjen, går det i matboksen neste dag.
Middag til to store og to små:



1 plate butterdeig, frossen
sesamfrø (kan utelates)
olivenolje
4 egg
1 dl cottage cheese
1 dl revet ost
1 dl melk
3 ts pesto genovese 
1/2 ts pepper
en klype urtesalt
1 dl makaroni
350-400 g pølse etter ønske

en håndfull basilikum
parmesan

Finn fram en brødform, og kle den med bakepapir. 
La platen med butterdeig tine i ca 15 minutter. Kjevle den kun på langs, sånn at du får en lang, tynn plate som dekker bunnen og kortsidene av brødformen.
Pensle med litt olje, strø sesamfrø over leiven og trykk dem godt ned i deigen.
Legg butterdeigen med sesamfrøsiden vendt ned i brødformen. 
Trykk deigen godt inntil sidene i formen.

Kok makaroni, og la avkjøle litt. 
Visp sammen egg, cottage cheese, revet ost, melk, pesto, pepper og urtesalt i en bolle. 
Skjær pølsene i biter, og ha oppi eggeblandingen sammen med makaroni. Bland godt.
Hell alt over i brødformen, og stek på midterste rille, 200 grader i ca 40 minutter. 
La pølsebrødet hvile i 5-10 minutter før du legger et fat over formen, og snur det hele opp ned sånn at butterdeigsiden med sesamfrø nå vender opp.
Topp brødet med revet parmesan og finhakket basilikum.

Skjær i skiver, og nyt det gjerne med en grønn salat og hasselbackpoteter
eller hvitløksbrød. 
Håper det smaker!

Rykende ferskt pølsebrød rett fra ovnen. Snaddermat!
(jeg bruker pesto genovese og urtesalt fra Oliviers & Co)









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar