lørdag 23. mai 2015

Kremet jordskokksuppe

Jeg blir like lykkelig hver gang jeg spiser jordskokksuppe. 
Det er min absolutte favorittsuppe, og toppingen kan varieres litt etter hva som er i kjøleskapet. 
Er kjøleskapet tomt, er ikke det noen krise heller. 
Denne går fint an å bare nyte som den er rett fra koppen! 


Ca 500 g jordskokk 
en skvis ferskpresset sitronsaft
olivenolje
2,5 dl vann
1 Maggi FondCup kyllingbuljong
2,5 dl melk
1-2,5 dl matfløte
salt og pepper

Ta 2-3 jordskokk og rens dem med en kniv eller potetskreller. Skjær dem i tynne skiver og legg dem i en skål med kaldt vann og sitronsaft, dette hindrer dem i å bli sorte. 
Rens resten av jordskokkene.
Del dem i mindre biter, og legg dem i en kjele. Hell over vann, buljong og melk. Kok dem møre, rør om av og til. 
Mens suppa koker, har du litt olivenolje på stekepanna og steker skivene av jordskokk til de er gyldne og sprø. Legg dem så over på et fat med tørkepapir, sånn at de får renne av seg. 
Kjør suppa glatt med en stavmikser, og spe på med matfløten til ønsket konsistens. 
Smak til med salt og pepper. 

Server suppa med sprøstekte jordskokk-chips, spekeskinke og gressløk. 
Nyyydelig!

Jordskokksuppe er også fantastisk godt med f.eks. stekt bacon, røkt laks, kamskjell, chorizo eller toppet med trøffelolje. 






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar