torsdag 12. mai 2016

En sommerfavoritt: Kald cantaloupesuppe

Aaaaah...
En deilig forfriskning i den etterlengtede sommervarmen,
eller rett og slett en god start på dagen. 
Jeg er veldig glad i cantaloupemelonen, og denne sommersuppa smaker helt fortreffelig. 
La den gjerne få noen timer i kjøleskapet før servering.


1 godt moden cantaloupemelon
1/2 ts revet fersk ingefær
saften av en halv sitron (smak til)
1 ss gresk youghurt
en klype salt
en liten klype malt muskatnøtt
noen mynteblader, evt basilikumblader
1/2 - 1 ts akasiehonning

Ha alle ingrediensene i en blender, og kjør til det er helt glatt. 
Smak på suppen, og tilsett evt mer honning eller sitron. 
Sett den i kjøleskapet til avkjøling. Den kan gjerne stå over natten, men bør iallfall få 2-3 timer. 

Jeg synes det er veldig godt å toppe med biter av cantaloupe, et dryss nykvernet pepper, finhakket mynte eller mynteolje, og akasiehonning.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar