mandag 4. april 2016

Pasta med kikerter og bacon

En skikkelig mettende pastarett med mye godt, 
 i tillegg er den rimelig fort gjort å lage på travle hverdager. 
Om du ikke har en spiralizer, riv gulroten på et rivjern, enkelt og greit. 
Til 4 sultne personer:


400 g englehårpasta 
eller pasta etter eget ønske
---
100-150 g godt bacon
1 pk ferdigkokte kikerter 
(jeg bruker Go Green, 290 g)
4 fedd hvitløk
1/2 ts pepper
1 ts italiensk krydderblanding (eller liknende)
1/2-1 ts tørkede chiliflak (bruk etter smak og behag)
4 gulrøtter
ca 0,5 dl god og mild extra virgin olivenolje, 
f.eks Mantinea
200-250 g cherrytomater, delt i to
---
 nykvernet pepper
rosmarin 

Kok pastaen etter anvisningen på pakken.
Skjær baconet i mindre biter, og stek det gyldent i en stekepanne. 
Skyll kikertene godt, la renne av, og ha oppi sammen med baconet. 
Tilsett finhakket hvitløk og krydderne, og la alt steke på middels varme i et par minutter. Rør jevnlig.
Bruk en spiralizer til å lage "gulrotspaghetti", og ha oppi stekepannen. 
Bland alt godt sammen og la gulroten surre med et par minutter, tilsett så olivenoljen og tomatene, og senk varmen. 
La stå og trekke på lav varme i 5 minutter, hell det så over pastaen. 
Pass på og få med all oljen fra stekepannen, det er den som er med å lage den gode smaken. 
Toppes med nykvernet pepper og finhakket fersk rosmarin. 
En god olivenolje og ferskrevet parmesan setter prikken over i'en. 


Håper det smaker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar