søndag 3. april 2016

Annemors fyldige fiskebollesuppe

Dette er en lykkepille av en suppe. 
Lages på ovnsbakte grønnsaker, noe som gir en fyldig og lett sødmefull smak på suppa, og tilsettes min barndoms favoritt: Fiskeboller. 
Nå er jeg voksen, men fiskeboller blir jeg aldri lei!
Knallgod, sunn og lettvint hverdagsmat!
Metter 4 sultne munner. 


500 g gulrot
500 g potet
1/2 gul løk
2 fedd hvitløk med skallet på
2 oransje små snackspaprika, evt 1/2 stor
olivenolje
salt og pepper
en håndfull fersk timian
1,5 dl matfløte
kraften fiskebollene ligger i
 4,5 - 5 dl melk
1/2 ts malt muskatnøtt
 1 boks Vesteraalens fiskeboller
godt bacon (evt chorizo)
2 vårløk

Finn fram en stekeplate og dekk den med bakepapir. 
Skrell gulrøtter og poteter, og skjær dem i staver. Ha det oppi en stor bolle. 
Del løken i båter, og ha oppi bollen sammen med to hvitløksfedd. 
Skjær paprikaene i to, og fjern frøene. 
Ha oppi sammen med de andre grønnsakene, og hell over en god klunk olivenolje. Krydre med salt og pepper, og bland alt godt sammen. Alle grønnsakene skal dekkes av oljen. 
Legg så alt utover stekeplaten, pass på at grønnsakene er spredt utover, og ikke ligger oppå hverandre. Ha timian over, og stek på 190 grader i 30-40 minutter. 
Grønnsakene skal være myke og lett karamelliserte.
La avkjøle litt. 
Fjern stilkene med timian. Skrap innmaten ut av hvitløksfeddene, og ha over i en gryte sammen med resten av grønnsakene. 
Ha fløten og fiskebollekraften i gryta, og bruk en stavmikser til å mose alt glatt. Spe med melken underveis. 
Når suppen er blitt helt glatt og kremete, varmer du den forsiktig opp igjen på middels varme. Ha oppi malt muskatnøtt, og smak evt til med mer salt/pepper.
Ha fiskebollene oppi. 

Strimle litt bacon eller krydret pølse, og stek det gyllent på stekepanne. 
Topp suppen med bacon, finhakket vårløk og gjerne en god olivenolje. 
(Sitronolje er veldig godt her!)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar