søndag 17. april 2016

Speltlomperuller med chorizofyll

Litt travle dager?
Dette er en superenkel og fort gjort middag (eller mellommåltid) 
for både liten og stor. 
Chorizoen fra Coop er ganske mild og rund i smaken, 
og om du bytter ut salsaen med en mild/medium styrke, passer dette fint for hele familien. 
Servert med tilbehør, er det en fin og mettende middag til
2 store og 2 små, eller 3 voksne. 


olivenolje
ca 250 g rå chorizopølse
(f.eks. Coop Smak Forskjellen)
1/2 boks lettrømme
3 ss (hot) tacosalsa
revet ost
6 speltlomper 
---
 salat etter ønske
 1 stilk vårløk
lime
tortillachips (om ønskelig)
Ekstra rømme og salsa (om ønskelig)

Snitt chorizopølsen i skinnet, og klem ut innmaten på en stekepanne. 
Hakk kjøttet opp i mindre biter mens du steker det på middels varme til det er gjennomstekt.
Hell over lettrømme og tacosalsa, bland det godt sammen, og trekk av platen. 
Finn fram en ildfast form, og ha litt olivenolje i bunnen.
Legg 6 speltlomper på benken, og ha litt revet ost på hver av dem.
Fordel chorizorøren på hver lompe, rull dem så sammen, 
og legg med enden ned i den ildfaste forma. 
Strø litt revet ost oppå, og risle litt olivenolje over.
Gratineres i ovnen til osten er gylden, dette tar bare noen få minutter.
 Bruk gjerne grillen, 
men pass på at osten/lompene ikke blir for mørke. 

Serveres med en grønn salat, strimlet vårløk, og en skvis lime. 
Tortillachips er også godt til, og tilfører det hele litt "crunch."


Håper det smaker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar