søndag 27. november 2016

Torsk med trøffelpotetmos, aspargestopper og soyasjy med bacon og løk

Det beste jeg vet. Rett og slett. 
Et himla godt fiskemåltid, med massevis av deilige smaker. 
Helt suverent å servere gjester, minst like suverent å nyte en lørdagskveld sånn bare fordi.
Det er faktisk heller ikke mye jobb med denne retten, 
selv om det kan se sånn ut.
Dette er en stor porsjon, jeg vet av erfaring at det går litt ekstra når vi har dette. 


Oppskriften er til 2 sultne og matglade personer.

Trøffelpotetmos:

8-10 store mandelpoteter
2 små fedd hvitløk
ca 30 g smør
1 ss trøffelolje 
ca 1/2 ts trøffelsalt
pepper
fløte

Skrell potetene og hvitløksfeddene. 
Del potetene i mindre biter, ha oppi en kasserolle sammen med hvitløken (del feddene i to), 
og fyll med vann til det dekker. 
Kok til potetene er møre. 
Hell av vannet, tilsett smør, trøffelolje, trøffelsalt, og en god klype pepper. 
Mos potetene, og spe med fløte til ønsket konsistens. 
Smak evt til med mer olje, salt eller pepper. 

Soyasjy med bacon og løk:

1/2 løk
ca 50 g bacon
1 lite fedd hvitløk
3 ss saltredusert soyasaus
40-50 g usaltet smør

Strimle løken, og skjær baconet i mindre biter. 
Stek på middels varme til løken er lett brunet og baconet gyldent. 
Finhakk hvitløk, og la surre med et minutts tid. 
Ha soyasausen oppi, la koke inn, tilsett så smøret.
La det hele surre sammen et minutt. 

Aspargestopper surret i spekeskinke:

12 aspargestopper
ca 1,5 ss ferskpresset sitronsaft
2 ss olivenolje
1/2 fedd hvitløk, finhakket
8 skiver spekeskinke

Legg aspargestoppene på et fat eller i en bred skål. 
Ha over olivenolje, ferskpresset sitronsaft og finhakket hvitløk.
Pass på at alle toppene er godt dekket. 
Legg tre og tre aspargestopper sammen, 
og rull to skiver spekeskinke rundt hver bunt.
Legg dem på et ildfast fat, og hell resten av marinaden over. 
Stekes midt i ovnen på 210 grader i 10-12 minutter, til skinken er lett sprø. 
Skvis gjerne litt ekstra sitron over før servering. 

Torsken:

 smør/olivenolje
450-500 g torsk
salt
chiliflak
pepper

Salte torsken ca 20-30 minutter før steking. 
Skyll saltet av, og tørk lett av fisken. 
Krydre med chiliflak og pepper. 
Ha like deler olivenolje og smør i stekepannen, 
og stek fisken med skinnsiden ned på middels varme i 3-4 minutter. 
Slå av varmen, snu fiskestykkene og la ligge på ettervarmen i et par minutter. 

Nå er det hele klart til servering. 
Håper det smaker!


(Serveres gjerne med en god chardonnay til!)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar