mandag 30. november 2015

Fylte flettebrød med pesto og Strandaskinke

Denne deigen delte jeg i fire, men du kan fint lage to litt større flettebrød heller. 
Jeg bruker ferdig pesto genovese på glass fra Oliviers & Co, men bruk gjerne hjemmelaget om du har.


1,5 ts tørrgjær
2,5 dl vann som holder ca 40 grader
ca 6 dl hvetemel (i dag byttet jeg ut 0,5 dl med sammalt hvete grov)
4 ss olivenolje
2 ts sukker
1/2 ts salt

Fyll:
4-5 ss grønn pesto 
4 ss mager cottage cheese
ca 100 g strimlet spekeskinke

1 sammenpisket egg til pensling
Maldonsalt/fleur de sel til topping (om ønskelig)

Ha vannet i en liten bolle, og rør ut gjæren. La stå et par minutter.
Bland hvetemelet, saltet og sukkeret i en bakebolle, og hell olivenoljen og gjærvannet over.
Elt deigen til den er smidig og glatt, og slipper bollen. Spe evt med litt mer mel.
Dekk med plast, og sett til heving i 30-40 minutter.

Bland pestoen med cottage cheese. Skjær spekeskinken i strimler.

Del i fire, og kjevle deigen ut  til et rektangel på en melet overflate.
Legg pestofyllet på midten av deigen, og strø spekeskinken over. Skjær striper på ca 1 cm i deigen på sidene. (Se øverste bilde)
Begynne med stripen nederst til venstre, og legg den på skrå opp mot høyre. Ta den på motsatt side, og legg på skrå opp mot venstre, over den første. Fortsett til du har dekket alt fyllet, og pass på at du overlapper endene under når du legger på ny stripe. 
La etterheve i 15 minutter. Pensle med sammenpisket egg, og strø evt litt maldonsalt over. 
Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 25-30 minutter.

Disse synes jeg er best mens de fortsatt er lunkne, men de kan fint fryses også. 


Jeg lagde også en annen variant med med fyll av tynne skiver Granny Smith epler og appelsinblomsthonning. Bruk den honningen du liker, har du feks hasselnøtthonning er den perfekt i bakst sammen med epler. 


Skikkelig snadder!

2 kommentarer:

  1. Må man ha cottage cheese? Holder det ikke kun med pesto og spekeskinke? Event hva kan cottage cheese erstattes med?
    Hilsen en som ikke spiser cottage cheese ��

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei. Jeg bruker cottage cheese fordi det gjør fyllet utrooolig saftig, og jeg er veldig glad i det. Klart du kan bruke bare pesto og spekeskinke, bare pass på at pestoen du bruker ikke er for salt ifht spekeskinken. :) Litt ekstra revet ost over, evt.feta, er også godt!
      Håper det faller i smak! Mvh, Ann Christin/Hver gang vi spiser.

      Slett