tirsdag 17. november 2015

Hverdagsgryte med smak av India

Superenkel hverdagsgryte med indiske smaker. 
Fyldig og krydret i smaken uten å være sterk, ungene her liker den veldig godt.
Metter 4 personer


ca 600 g svinekjøtt, evt. kylling
olivenolje
2 fedd hvitløk
1 rødløk
3 ts tandoorikrydder (India Tandoorispice, Santa Maria)
1 kanelstang
1 bx knuste tomater
like mye vann
1 ss Worcestersaus
1 ts brunt sukker
1 Maggi FondCup, kylling
3 gulrøtter i terninger
1 potet i terninger
salt og pepper
1-2 ss ferskpresset limesaft
2 ss lettrømme (valgfritt)

Skjær kjøttet i 6-7 mindre biter, og ha det i en gryte sammen med olivenolje. 
Stek på middels varme til kjøttet har fått litt farge, et par minutter på hver side. 
Ha oppi finhakket hvitløk og rødløk, krydder og kanelstang, rør om og la surre et minutts tid. 
Tilsett boksen med knuste tomater, fyll den så med vann og hell vannet oppi gryta. 
Ha Worcestersausen, kyllingfonden, sukkeret, gulrøttene og potetbitene oppi gryta, 
rør godt og kok opp. 
Sett på lokk og la småkoke på lav/medium varme i 1,5 timer. 
Fjern kanelstangen. 
Ta opp kjøttbitene og finriv dem (jeg gjør det lettest med to gafler) og ha kjøttet tilbake i gryta.
Smak til med salt, pepper og litt limesaft, 
og la gryta småputre videre uten lokk i 15-20 minutter. 
Rør evt. inn 2 ss lettrømme før servering. Dette gjør smaken litt rundere. 
Serveres med ris, ekstra rømme og gjerne naanbrød. 
Håper det smaker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar