fredag 10. juli 2015

Crispy rotgrønnsaker med smak av Italia

Nydelig alene, eller knallgodt tilbehør til både grillmat, kjøtt og fisk.
Her kan du variere grønnsakene etter ønske, jeg brukte det som var i kjøleskapet
akkurat i dag. 
Denne porsjonen er godt tilbehør til 4 voksne.


4-5 gulrøtter
4-5 mellomstore poteter
1/2 kålrabi
olivenolje
30-40 g skåldete mandler
2 fedd hvitløk
8-10 stk soltørkede tomater (ikke i olje)
ca 1/2 dl knust kavring/knekkebrød/griljermel
 30-40 g parmesan
salt og pepper

Skrell potet, gulrot og kålrabi, og del i staver. 
Kok opp en kasserolle med lettsaltet vann, og kok grønnsakene i ca 5 minutter. 
Ha bakepapir i en ildfast form, og legg så grønnsakene over når de er ferdigkokte. 
Risle over godt med olivenolje, og bland. 
Ha mandlene over i en kasserolle med kokende vann, og la dem ligge et par minutter. 
Legg dem så over i et kjøkkenhåndkle, og gni skallet av. 
Ha mandlene over i en food processor/blender. 
Skrell og del hvitløksfeddene,  og ha oppi blenderen sammen med
halvtørkede tomater, kavring, og parmesan.
Kjør til en jevn masse, og hell alt over grønnsakene.
Bland godt!
Avslutt med å risle olivenolje over, og ha på nykvernet salt og pepper. 
Stekes på 220 grader i ca 20-25 minutter,
til grønnsakene har fått en fin, gyllen farge. 
NYT!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar