lørdag 18. juli 2015

Jordbærpuré

I dag ble frysen fylt opp! 
Jordbærsyltetøy, jordbæris, og jordbærpuré, for å nevne noe. 
Skikkelig deilig å hente fram hjemmelaget på kalde, mørke vinterdager! 


Jeg lager en helt enkel jordbærpuré som er genial å fryse ned i mindre porsjoner. 
Denne bruker jeg som base til vinaigretter, jordbærsaus til å ha på is, riskrem, cottage cheese og yoghurt, til kaker, kremer og strawberry daiquiri, for å nevne noe. :) 

Ca 1 kg jordbær
ca 50 g sukker
(Mine jordbær var veldig søte, så jeg trengte lite sukker. Smak til)
saften av (i underkant av) 1/2 sitron

Vask og rens jordbærene, og del de største i to. 
Legg de oppi en food processor, hell over sukkeret og sitronsaften. 
Kjør til du får en helt glatt puré. 
Smak evt til med mer sukker eller sitron. 
Frys ned i små porsjoner, og nyt smaken av sommer når dagene blir mørkere og minusgradene mange...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar