søndag 6. desember 2015

Hvit pizza med spekeskinke og ruccola

Dette er den første hvite pizzaen jeg lagde, 
og det er en variant jeg stadig kommer tilbake til. 
Ønsker du mer futt og fart, tilsetter du et ekstra fedd hvitløk og hele chilien. Sånn som oppskriften er, passer den like fint til barn som voksne, den er ikke sterk, bare full av varme smaker.
(med mindre du bruker en vilt sterk chili, da...)
Helt enkel, helt utrolig god!


Lag din vanlige pizzadeig, kjevle den ut og legg den på en stekeplate kledd med bakepapir. 

Topping:

2 dl lettrømme 
(evt. cr. fraîche)
1/2 ts dijonsennep
1/2 rød chili
1 stort eller 2 små hvitløksfedd
1 ss tørket gressløk
1/2 ts tørket persille
1 ts tørket timian
salt og pepper
evt. en klype sukker
2 stilker vårløk, evt. purreløk, strimlet
strimlet søtpaprika
evt litt revet ost, feta anbefales

god spekeskinke
ruccola

Finn fram en skål, og bland lettrømmen og sennepen oppi. 
Finhakk chili og riv hvitløken på et rivjern. Ha oppi rømmeblandingen, og rør det godt sammen. 
Bland inn de tørkede urtene, og la blandingen hvile i 10 minutter. 
Smak så til med salt, pepper og evt en klype sukker. 
Smør rømmeblandingen utover pizzabunnen, og ha den strimlete
 vårløken og søtpaprikaen oppå.
Avslutt evt. med litt revet ost.
Stekes som vanlig.

Toppes med ruccola og skiver av god spekeskinke etter steking. 
For det lille ekstra anbefaler jeg å avslutte det hele med noen dråper god olivenolje, vellagret balsamico og ferskrevet parmesan.


Håper det smaker!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar