tirsdag 11. oktober 2016

Potetlasagne med lammekjøttdeig og lynrask ostesaus

Potetlasagne, altså. 
Pastaplatene er byttet ut med poteter, oksekjøtt med lammekjøtt, 
og bechamelsausen erstattes av kesam med masse deilig ost.
Superenkelt og knallgodt!
Denne oppskriften metter 6 personer. 


450 - 500 g store poteter, gjerne melne

Potetene skrelles og skjæres i tynne skiver.
 Jeg bruker en mandolin (på tynneste innstilling), da går det fort og greit, 
og alle skivene får lik tykkelse. 

Kjøttsausen:

1/2 løk
3 skiver skåret bacon
800 g lammekjøttdeig
2 store fedd hvitløk
1 flaske knuste tomater (f.eks. Mutti 690 g)
1 boks knuste tomater (400 g)
1 ts tørket oregano
1 ts tørket persille
1 ts tørket timian
1 stilk rosmarin
1 laurbærblad
2  toppede ss tomatpuré
salt/pepper


Skjær løk og bacon i mindre biter, og ha oppi en gryte/stor stekepanne.
Stek på middels varme til løken begynner mykne, og baconet er blitt gyldent.
Tilsett kjøttdeigen, og hakk den opp mens du steker. 
Lammekjøttdeig avgir mye væske, bruk en øse til å ta det bort underveis, 
sånn at kjøttet faktisk stekes og ikke kokes. 
Ha oppi hvitløken, og la surre med noen minutter. 
Tilsett tomatene, urter og tomatpuré, kok opp, og la 
koke under lokk i en time. 
Fjern rosmarinstilken og laurbærbladet, 
og smak evt. til med salt og pepper. 

Lynrask "ostesaus":

2 bokser laktosefri mager kesam (bruk gjerne vanlig)
ca 120 g fetaost i blokk
1 god håndfull revet mozzarella/cheddar (Apetina)
(Resten av posen med den revne osten bruker du til topping)
40 g ferskrevet parmesan
1/2 ts pepper

Ha kesamen i en bolle, riv opp fetaost i mindre biter 
og tilsett sammen med resten av osten og pepper.
Rør alt godt sammen. Ferdig!


Finn fram en ildfast form (min er ca 21x35), 
og begynne med et lag kjøttsaus i bunnen. 
Legg et lag med potetskiver, så et nytt lag med kjøttsaus, så et lag ostesaus. 
Gjenta to ganger; potetskiver, kjøttsaus, ostesaus. 
(Den revne osten til toppingen, kan du gjerne vente med å ha på til ca 45 minutter ut i steketiden.)

Stekes på 200 grader i ca 75 minutter, sjekk gjerne med en kniv at potetene er myke.
La hvile 10 minutter. 
Serveres gjerne med en grønn salat og hvitløksbrød til. 


Det er månedens oppskriftsutfordring hos Matbloggsentralens medlemmer,
og temaet for oktober er poteter.

Sjekk gjerne Instagram og #oppskriftsutfordringen for flere tips på potetretter,
og mitt forrige innlegg om potetpytt med egg og bacon for flere matbloggere med gode potetoppskrifter! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar