onsdag 8. juni 2016

Knallgode speltvafler

Vafler er aldri feil,
og disse speltvaflene er skikkelig gode!
Dette gir en ganske stor porsjon. Om du ikke steker alt på en gang, står røren seg fint i kjøleskapet 
et par dager. 


5 egg
ca 1,75 dl sukker
1,5 dl matfløte
2 gode ss gresk yoghurt
4 dl melk
1 ts bakepulver
ca 6 dl siktet speltmel
1/2 ts kardemomme
ca 100 g smør, smeltet

Visp sammen egg og sukker.
Bland inn fløte, gresk yoghurt og melk, og rør godt. 
Mål opp mel, og bland inn bakepulver og kardemomme. 
Ha litt etter litt av melet oppi eggeblandingen, og visp
 til du har en jevn, klumpfri røre. 
Rør inn det smeltede smøret, og la røren svelle i minst en halvtime. 

Her er vaflene servert med kesam, aprikos-/ferskensyltetøy og ferske rips. 
Nydelig! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar