mandag 13. juni 2016

Roastbiffsalat med syltet rødløk og pestovinaigrette

En fantastisk god middagssalat full av deilige smaker!
Jeg gjør det enkelt og bruker ferdig oppskjært roastbiff fra butikken og ferdig salatblanding. 
Den syltede rødløken kan du fint lage i forveien, den står seg lenge i kjøleskapet, og er knallgodt tilbehør til mange ting.
Men altså...den er verdt å bruke bittelitt tid på, denne! 
SNADDER!

Til to sultne personer: 


1 ps (ca 120 g)  grønn salat etter ønske 
Agurk
Cherrytomater
Gul paprika
En håndfull jordbær
1 stilk vårløk
litt fersk gressløk
100 g roastbiff
5-6 nypoteter
olivenolje og krydder etter ønske
(Jeg bruker hvitløksolje, tørket timian, merian, paprikapulver og trøffelsalt.)


Pestovinaigrette:

3 ss olivenolje
2 ss hvit condiment fra O&Co
(en blanding av vineddik og druemost, lavt syrenivå og noe sødme)
4 ts pesto genovese O&Co
1 ts akasiehonning
smak til med nykvernet pepper og evt. salt

(Erstatt evt. det hvite condimentet med hvitvinseddik, 
begynn da med 1 ss, og smak evt til med mer. 
Det skal være litt sting fra eddiken i smaken.)

---


Begynn med potetene. Vask og tørk dem, og skjær dem i terninger. 
Ha dem over i en ildfast form, ha på olivenolje og krydre etter smak og behag. Bland godt. 
Stekes midt i ovnen på 220 grader i 20-25 minutter, litt avhengig av størrelsen på terningene. 
Potetene skal bli gyldne og sprø utenpå. 
Ta ut og avkjøl. 

Lag vinaigretten:

Denne er superenkel! 
Bland alt i en liten skål, og visp det godt sammen. Smak til. 
La gjerne stå en halvtimes tid før servering, så smakene får satt seg. 

Så kan du montere det hele sammen:

Legg salaten på et fat. Skjær agurk, tomat, paprika (mengde etter eget ønske) i mindre biter, 
og legg over salaten.
Del jordbærene, finhakk vårløk og gressløk og ha oppå. 
Legg skiver av roastbiff innimellom salaten, og ha potetene oppå.
Avslutt med syltet rødløk og pestovinaigrette, og gjerne noen skiver revet parmesan. 


Håper det smaker!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar