mandag 27. juni 2016

Pasta med kremet saus og røkelaks

Dette er skikkelig hurtigmat. Skikkelig digg hurtigmat!
Mens pastaen koker svisjer du sammen sausen, og på under 20 minutter
har du en snaddergod middag som metter godt. 
Her bruker jeg laktosefrie produkter, bruk vanlige heller om du vil. 
Ikke så glad i røykelaks? Prøv med reker. 
Oppskriften er til to personer, men slenger du på litt ekstra pasta og røkelaks, rekker sausen til tre. 
Her i huset elsker vi saus! ;) 



Ca 200 g tagliatelle,
eller annen pasta etter ønske
olivenolje
1/2 rødløk
1 fennikel
1/2 boks laktosefri lettrømme
1,5 dl laktosefri kremfløte
ca 1/2 ts malt muskat
ca 1/2 ts pepper
ca 1/2 ts tørket dill
ca 1/2 ts tørkede chiliflak 
(kan utelates)
saften av lime og salt (smakes til) 
ca 120 g røkt laks

Kok pastaen etter anvisningen på pakken.
Skjær rødløk og fenikkel i mindre strimler, 
og stek på middels varme med litt olivenolje i 3-4 minutter. 
Visp sammen fløten og rømmen i en bolle, og tilsett krydderne. 
Bland godt, og ha over i stekepannen. 
La småkoke i noen minutter, rør om av og til.
Smak til sausen med litt limesaft og salt. 
Jeg strimler røkelaksen og serverer den ved siden av, sånn at hver kan ta ønsket mengde. 
Om du heller vil blande alt sammen i en gryte, går det helt fint. 
Toppes gjerne med en god og fruktig olivenolje. 
Håper det smaker! 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar