fredag 17. juni 2016

Potetgrateng med pastinakk og urter

Denne potetgratengen er knallgodt tilbehør til det meste!
Den er super å servere til grillmat, og går til både kjøtt og fisk.
Her har jeg brukt ferske urter fra hagen, bruk gjerne de urtene du har tilgjengelig. 
Litt dill er f.eks veldig godt hvis du skal servere gratengen til fisk. 
Og, et tips til de litt travle dagene: 
Ha pølse, kjøttboller, laksebiter eller lignende oppi sammen med potetene, 
og du har en fullverdig middag i én og samme form. 
Superlett og snaddergodt!

Oppskriften rekker til 5-6 sultne personer:


olivenolje
600 g poteter
ca 100 g pastinakk
2 stilker vårløk
ca 100 g revet ost, pluss litt til topping
(f.eks. cheddar & mozzarella) 
3 egg
1,5 dl fløte
1/4 ts revet muskatnøtt
1/2 ts pepper
ca 1,5 ss finhakket fersk rosmarin
ca 1 ss finhakket fersk timian
en klype salt

Skrell poteter og pastinakk, og riv dem på den grove siden på et rivjern. 
Finhakk vårløken.
Ha olivenolje i en liten ildfast form (min er ca 18x21), og legg grønnsakene oppi. 
Bland osten inn i potetmassen. 
Finn fram en bolle, og visp sammen
egg, fløte, krydder og urter. 
Hell eggestanden over grønnsakene, og avslutt evt. med litt ekstra ost. 
Ha folie over, og stek på 200 grader på midterste rille i først 15 minutter. 
Ta folien av og stek videre i ca 25 minutter, 
til overflaten er gylden og du ser gratengen slippe på kantene. 


Håper det smaker! 






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar