onsdag 20. januar 2016

Fyldig tortellinisuppe med linser og rotgrønnsaker

Enda en fyldig og mettende suppefavoritt med mye godt i!
Lettlaget og nydelig god.
Tortellini gjør seg veldig godt her, lag selv eller kjøp en ferdig variant med ditt favorittfyll. 
Oppskriften metter 4 voksne, har du godt brød til holder det til flere. 
Denne lager du helt sikkert flere ganger... 


3-4 ss olivenolje
3-400 g karbonadedeig
2 gulrøtter, finhakket
1 løk. finhakket
3 fedd hvitløk
8 dl vann
2 Maggi FondCup, okse
3 ss tomatpuré
ca 1/2 ps frosne (ferskdampede) rotgrønnsaker
1 boks hakkede tomater
1 pk GoGreen røde linser (290g)
2 laurbærblad
1 ts tørket timian
1/2 ts tørket rosmarin
1,5 ts paprikapulver
1/2 ts pepper
salt 
1 pk tortellini med f.eks. ostefyll

Finn fram en gryte, og ha oppi olivenolje, karbonadedeig, løk og gulrøtter. Stek på middels varme til kjøttet har fått farge og løken er blank. 
Ha oppi hvitløk, og la surre med et par minutter, før du tilsetter vann, fond, tomatpuré, de frosne grønnsakene, hakkede tomater, linser og krydderne. 
Kok opp, og la småkoke i 20-30 minutter under lokk. Rør om av og til. 
Rett før servering har du i tortellini, og lar det koke med så lenge det er angitt på pastapakken. 
(Mine trengte bare 2 minutter.)
Smak til med evt mer salt/pepper/krydder om ønskelig.
Fjern laurbærbladene. 

Serveres med ferskrevet parmesan og en god olivenolje på topp. 


Håper det smaker!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar