onsdag 27. januar 2016

Avokadosalat med eple

En knallgod, sunn og frisk påleggsalat som metter godt!
Spis den alene på et godt stykke brød, til en grønn salat,  eller prøv den f.eks. med kylling, bacon, egg, skinke eller ost.
Jeg liker å spise den med et par ekstra skiver eple, litt spekeskinke og chiliflak. 
Og ja...jeg forsyner meg gjerne av hele porsjonen, som et eget måltid. ;) 
Perfekt til frokost eller lunsj.



1 avokado, i biter
1/2 syrlig eple, i små terninger
2 ss gresk yoghurt, 2% fett
2 ts basilikumpesto
1 liten stilk vårløk, finhakket
1 ss pinjekjerner
 ca 1/2 ts tørkede chiliflak, etter smak og behag (evt frisk chili)
(litt fetaost om ønskelig)

Smak til med 

1-2 ss ferskpresset sitronsaft eller lime
nykvernet pepper
en klype urtesalt

Bland sammen yoghurten, pesto, vårløk, pinjekjerner og chiliflak i liten skål. 
La gjerne stå og godgjøre seg i ca 10 minutter. 
Smak til med sitronsaft, urtesalt og pepper. 
Ha oppi avokado- og eplebitene, og bland alt godt sammen. 
(Det er også godt med noen biter revet fetaost oppi, om ønskelig.)

Nå er det bare å hente fram et godt stykke brød, ha godt med salat oppå, og kooos deg! 

Toppes gjerne med litt ekstra vårløk og pinjekjerner, og vil du ha mer "omf" hiver du på mer chili. Chiliolje er nydelig til!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar