tirsdag 24. mars 2015

Gulrotsuppe med kokosmelk og karri


Ca 1 kg gulrøtter i terninger
1 stor løk, finhakket
olivenolje
2-3 fedd hvitløk, finhakket
1 ss karripulver
 en klype salt og litt pepper
1 boks kokosmelk
7,5 dl grønnsakskraft (evt kyllingkraft)



Stek gulrøttene og løken i olje i en stor gryte på middels varme helt til løken blir begynner ta farge. Rør rundt nå og da. Ha oppi hvitløk, karri, salt og pepper og la det surre i ett minutt til. Hell oppi kraften, sett på lokk og kok opp. Senk deretter varmen og la det stå og småkoke 
til gulrøttene er myke.
Hell kokosmelken i gryta, rør godt og skru av varmen. Kjør suppa kremete med en stavmikser.
Smak til med mer salt og pepper om nødvendig.

Topp gjerne med akasiehonning og/eller chiliolje. 

Hjemmelagde brødkrutonger, ris eller kylling i biter er kjempegodt til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar