fredag 27. mars 2015

Lime- og pasjonsfruktcurd

Dette får den gråeste regnværsdag til å snu til solskinn og latter. 
Atter en av mine  STORE favoritter! 


3 pasjonsfrukt
25 g smør
0,75 dl sukker
1 eggeplomme
1 egg
Revet skall av 1 lime
Saften av 2 lime

Kok opp vann i en stor kasserolle. Dette blir vannbadet curden skal "kokes" i. 
Finn fram en sil og en skål.
Ta ut innmaten i pasjonsfrukten og ha i sila. Skvis kjøttet i silen sånn at saften renner ned i skåla.
Funker godt å gjøre dette med en litt myk slikkepott.

Smelt smøret i en liten kasserolle og ha i sukker, eggeplomme, egg, revet skall, limesaft og pasjonsfruktsaften. Rør godt.
Ta kasserollen av plata, og sett den over i vannbadet. Rør til curden tykner, ca 5-10 minutter. 
Avkjøl.

Dette er HIMMELSK godt på yoghurt, bær, over kremen på pavlova, på milde oster, i makroner, på scones...eller  dypp biscotti oppi. Sukk...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar